Parc Naturel Régional du Morvan

De Morvan

Onze woning, Maison Segerink, is gelegen in het Parc Naturel Régional du Morvan. Deze Parc status betekent dat er vanuit de Franse overheid wordt toegezien op het beschermen van de flora en fauna. De Morvan beslaat ca. 240.000 hectare en wordt dun bevolkt (ca. 36.500 inwoners). Het toerisme in de Morvan bestaat m.n. uit liefhebbers van; rust, wandelen, watersport, de goede keuken en de prachtige natuur. De vriendelijke heuvels, tot 900 meter, nodigen de bezoeker uit tot het maken van mooie wandeltochten met schitterende vergezichten. Enkele leuke steden, om te bezoeken, zijn o.a. Autun, Avallon, Beaune en Vezelay.

Bourgogne
De Bourgogne is gelegen in het hart van Frankrijk en makkelijk te bereiken via de A6 (Autoroute du Soleil). De in Nederland gebezigde uitspraak “een Bourgondisch leven” kan men ter plekke aan den lijve ervaren. De Bourgogne staat bekend om haar goede keuken en wijnen. Tevens zijn er diverse sterren restaurants te vinden met een absolute topper, La Côte d’Or, van Dominique en wijlen Bernard Loiseau te Saulieu (suggestie: neem daar een lunch. Deze is i.r.t. het diner aantrekkelijk geprijsd). Vanuit het centrum van de Bourgondische wijncultuur Beaune starten diverse wijnroutes. De fameuze Confrèrie des Chevaliers du Tastevin hebben hun hoofdkwartier in Clos de Vougeot te Nuit Saint Georges en zijn zeker een bezoekje waard. Ook kunnen de liefhebbers zich aanmelden bij de wijnschool: Ecole des Vins de Bourgogne in Beaune voor een wijnworkshop. Dat kan per groep of individueel. Vanaf ca. € 50,- (3 uur) p.p. kunt u er terecht.
Op ca. 30 minuten afstand kunt u bij dit prachtige kasteel beschikken over een 18 holes golfbaan. Ook een aanrader om te lunchen of te dineren.
Voor cultuur kunt u naast steden zoals Avallon, Autun, Vezelay en het Europees archeologisch centrum met Keltisch museum Bibracte bezoeken.
Als de weergoden tegen zitten kun je altijd nog in de wellnessoorden te Saint-Honoré-les-Bains en te Bourbon-Lancy terecht.

Dun les Places
Maison Segerink is gelegen bij het dorpje Dun les Places op ca. 600 meter hoogte. In Dun les Places treft men o.a. een bakker en een kruidenier aan. In Brassy is een bedrijfje gevestigd dat outdoor activiteiten organiseert Cap Extrême.
Vanuit Dun les Places kan men de meren Lac de Chaumeçon en het Lac des Settons bezoeken voor het relaxen langs de waterkant of het nemen van een verfrissende duik. Voor het beoefenen van de watersport is Lac des Settons het meest geschikt. Leuk voor kinderen kan de zeilschool zijn. O.a. in een Funboat of Optimist wordt de zeilvaardigheid bijgebracht. Voor de oudere jeugd zijn er ook andere zeilboten w.o. Catamarans. Klik voor de tarieven en mogelijkheden op deze link. Rondom het Lac des Settons treft u, naast vele restaurants, een jachthaventje, zeilschool, rondvaartboten en waterfietsen aan.

Wat kunnen wij nog meer gaan doen tijdens ons verblijf?
1) Naast alle op deze website gedane suggestie met vetgedrukte links naar de respectievelijke websites adviseren wij z.s.m. het gratis maandblad "Le Criquet" te bemachtigen. Deze liggen, voor het meenemen, bij diverse restaurants, bakkers en kruidenier winkeltjes in en rondom Dun-les-Places. Daarin staan o.a. ook de regionale vide greniers/rommelmarkten vermeld evenals in https://vide-greniers.org/Bourgogne;
2) de hierna volgende links geven ook diverse leuke suggesties voor uitstapjes: kunst en cultuur en lekker weg.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De reisafstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 725 km.

Klik Maison en France voor onze Facebook pagina.